Tyger kan användas till mycket

Det finns så mycket i vår vardag som behöver lösas. Saker som går sönder, nya idéer för hur rummet ska möbleras och så är det gamla saker som börjar bli tråkiga och nötta och behöver snyggas upp. Det är förvånansvärt hur många av dessa saker som går att lösa med tyger.

Tyger för att snygga till möbler

De där gamla stolarna du köpte på loppis kanske inte hade de allra snyggaste stolsdynorna. Trasiga var de också, men träet ser ok ut. Synd, eller? Nä, för sjutton – du kan ju fixa nya dynor och få en attraktiv mix av gammalt och nytt genom att klä in dynorna i snygga och matchande tyger. Det är så mycket som är miljöovänligt och slit och släng i dag, att du gör världen en god gärning genom att köra lite återbruk på befintliga möbler. Handen på hjärtat – vi köper för mycket och tar inte till vara på det vi redan har, eller hur?

Andra lösningar med textilier

Som bekant växer barn upp snabbt, och det är ett evigt handlande av kläder. Precis som i linje med ovan blir det oförsvarligt ur miljösynvinkel att ständigt köpa nytt. Därför är en rekommendation att skaffa tyger och sy egna kläder åt barnen. Ja, du behöver inte stanna där. Sy kläder även åt maken eller makan, mormor, farmor eller varför inte hunden och katten? Hemsydda kläder är ju förresten unika och utmärker sig på ett sätt som märkeskläder inte gör. Så skaffa dig lite tyger och sätt igång vet jag. Passa på att sy något fint plagg till dig själv också, när du ändå håller på.
tyger kan användas till mycket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *