Kappor ger dina fönster en lantlig prägel

Börjar du bli trött på en korrekta och svartvita inredningstrenden? Bryt av med lite gammaldags hemtrevlig lantlighet – sätt kappor på dina gardiner.

Har du någonsin undrat varför det känns så hemtrevligt hos mormor, bortsett från den konstanta bulldoften? Ta en titt i hennes fönster och på gardinerna och du ska se att hon med stor sannolikhet har satt kappor på dem. Det finns gardinkappor med mönster, och de finns de som är utan.

Kappor ska vara veckade

Tyg till gardinkappor säljs på metervara. Det gäller att du mäter ordentligt vilken fönsterbredd du har i ditt fönster, och tar i lite extra! Om det inte finns överflödigt tyg får du inte till den där snygga veckade stilen, som är ett måste när det gäller gardinkappor. Det är minimalt med arbete, även om det kan tyckas krångligt att få det snyggt.

Smart att skaffa tillbehör

Hos Rosahuset säljs gardinkappor, och även tråd som passar till fållning. För den som inte gillar att fålla finns det praktiska fållningsband. Det är smartast att köpa till alla tillbehör direkt, för visst är det störande när det anländer tyg till gardinkappor, och så går det inte att sätta igång och få upp dem i fönstret för att det saknas tråd.

Mönster eller enfärgat?

Exakt vad som passar ens fönster är svårt att säga, men en rekommendation är att gå på känsla. Vissa gardiner passar bättre med vissa kappor, och det finns egentligen inga regler. Runt jul är det lämpligt med rött, och vid påsk passar gult bättre. På sommaren är det kanske blommiga kappor på vita gardiner som ger den somrigaste feelingen.

Kappor på gardinerna ger en lantlig prägel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *