Ficklampor viktiga i hemmen

I dagens samhälle blir vi allt mer beroende av el. Ett strömavbrott i dag drabbar oss mycket hårdare än det hade gjort för bara tio år sedan. Men det finns några enkla tips för att göra sig mindre sårbar. Ett av dessa är att ha ficklampor, med fulla batterier, i hemmen.

Ficklampor som tål smällar

Det gäller att välja ficklampor som räcker länge och tål smällar. De ska med andra ord inte vara så dyra i drift, och helst av LED-typ då dessa lampor har betydligt längre livslängd än varianterna med glödlampor. Hellre flera ficklampor än bara en är ett bra tips. Lägg dem i olika rum och ha dem redo, så att alla familjemedlemmar kan ta sig ut i det mörka huset utan att snubbla.

Annat bra att ha

Utöver ficklampor finns det en del att tänka på. Varma kläder behövs, speciellt för vintern. Kärl för att ha vatten i är också en mycket god idé. Utöver detta bör det finnas mat för att klara några dagar utan el. För tillagningsprocessen är gasolkök eller campingkök något som kan vara vettigt. Sovsäckar och tält kan också planeras in i ditt nödförråd. För att förenkla det hela kan du tänka: vad behövs för att åka på campingsemester?

Vilken mat håller sig längst?

Vad behöver finnas i matväg om du ska klara dig utan eldriven kyl och frys? Tänk torrfoder och burkar. Vatten har du redan fyllt upp i dina kärl, så detta kan nyttjas. Du kan värma vattnet i campingköket och därmed göra kaffe, koka mat och så vidare. Med detta kök kan du även värma burkmaten. Bortsett från detta kan förstås färsk frukt vara bra att ha, för tillfälliga avbrott.
Ficklampor viktiga i hemmen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *