Att tänka på vid byte av markisväv

Du kan spara mycket pengar på att själv byta ut din gamla markisväv. Det går att hitta bra och prisvärd markisväv på metervara som är lätt att sy i på en vanlig maskin och det är sällan några större problem med att fixa jobbet själv. Men det kan vara bra att ha lite koll innan du beställer hem väven. Här tipsar vi på saker du kan tänka på när du letar efter ny markisväv.

Solblekning och mögel

En markisväv ska du inte behöva byta ofta (såvida du inte gör det av estetiska skäl och gillar förändringen). Försäkra dig alltid om att den markisväv du köper har ett bra skydd mot både ljus och mögel. Då är det du som bestämmer när det är dags att byta igen och inte vädret. Många markisvävar som säljs i dag är bra behandlade för att stå emot solens blekande strålar och fukt, men kvalitéerna kan variera.

Var är den tillverkad?

Ett bra riktmärke är att titta på var väven är tillverkad. Den italienska textilindustrin har till exempel en lång stolt tradition och textilprodukter från Italien brukar vara ett säkert kort för att garantera god kvalitet. Fin markisväv från Italien som både är prisväv och håller en riktigt bra kvalitet hittar du till exempel hos rosahuset.com.

Matcha med hus och trädgård

Ett tips är också att inte stirra dig blind enbart på olika markisvävar när du väljer. En viss markis kanske har en jättefin färg när du tittar på den i affären, men den kanske inte alls passar i just din trädgård. Titta på färgen på ditt hus, dina utemöbler och om du har någon specifik växtlighet i trädgården och välj något som fungerar i harmoni med allt annat. Antingen kan du välja en färg som ligger nära husets eller så kan du välja något som bryter av och skapar dynamik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *